Dagelijks fit

Er is een reden dat we elke ochtend bij het opstaan ons eerst uitrekken. Je lichaam is urenlang opgesloten geweest en verstijfd geraakt door de nacht. Het diepe bindweefsel dat de spieren bedekt, ook wel fascia genoemd, heeft veel invloed op de zenuwen en reageert goed op bewegingen en strekken waardoor dit een geweldige manier is om de dag te kick-starten.
Je lichaam denkt zelf niet na maar er is een reden voor dat je lichaam het fijn vindt om zich goed te strekken.
Het is een fantatische wake-up call voor je lichaam en geest. Je communiceert als het ware met je spieren, cellen en zenuwcellen wanneer je je lichaam opwekt door de spieren te rekken nadat het de hele nacht rust heeft gehad.
Je spieren zijn allemaal met elkaar verbonden door de eerder genoemde fascia, welke reageren op uitrekken en bewegen. Het is een heerlijk gevoel wanneer je na een nacht ingepakt te hebben gelegen, je lichaam eens lekker kunt strekken. Het voelt fantastisch en voelt je klaar voor de dag.
Heb je meer redenen nodig om te uit te rekken en strekken?

 

Routine voor het naar bed gaan (5-10 minuten).

Dit is een geweldige manier om stress te verminderen , het cortisol niveau te verlagen en het lichaam voor te bereiden op de rust van de komende nacht. Het verlost ons lichaam van spanning in het lichaam, het verhoogt de toevoer van zuurstof naar de spieren en zorgt ervoor dat het zogenaamde parasympathische zenuwstelsel – het deel van het zenuwstelsel dat er voor zorgt dat het lichaam in de rust en ontspanningsstand komt- in werking treedt , zodat je jeheerlijk kunt ontspannen voor het slapengaan.

Deze workshop is voor iedereen geschikt, van tiener tot 90+, van topsporters tot niet-sporters, van huisvrouwen tot trainers.

Je wordt begeleid om een 15 minuten kick-start ochtend routine in te bouwen in je dagelijkse levenspatroon plus een routine voor het naar bed gaan.

Kosten: €20/- per deelnemer (6 deelnemers)
Duur: ​1 uur

Deze workshop kan een-op-een worden georganiseerd waarbij de klant zelf datum en tijdstip kan bepalen. De kosten hiervoor bedragen EUR 50.00 voor 1 uur.

Voor de registratie van deelname , graag via de Website het formulier invullen.