Plus-size en overgewicht

Als men te zwaar is of gewoon groot, kan lichaamsbeweging intimiderend zijn en een trainingsles nog meer. Voeg daar aan de reputatie die Pilates heeft toe en men zou kunnen denken dat dit niet bij hen zal passen. Echter dit is een  van de mythes over Pilates. Pilates is namelijk erg geschikt voor personen met plus size.

 

Pilates voordelen voor Plus Size Fitness

Mensen van alle soorten en maten nemen Pilates lessen en profiteren van de vele voordelen van Pilates.

Een van de belangrijke voordelen van Pilates voor mensen met plus size en overgewicht is, dat het de kracht en coördinatie van de spieren van de ‘core’ (kern) van het lichaam verbetert.

Wanneer de core sterk is, verbetert de houding, waardoor de gewrichten en spieren worden ontlast. Dit is een van de redenen waarom Pilates ook vaak wordt aanbevolen voor pijn in de rug. Verhoogde flexibiliteit, spierspanning en evenwicht zijn namelijk erg belangrijk.

 

Toepassing van Pilates-oefeningen  voor plus size mensen

Pilates-oefeningen worden gedaan op een mat of op verschillende soorten Pilates-apparatuur.Hoe dan ook, mat of apparatuur, Pilates-oefeningen worden over het algemeen liggend, zittend en soms knielend gedaan. Deze posities maken Pilates oefeningen geschikt voor plus size mensen die zich misschien niet op hun gemak voelen om voor langere perioden staan. Bovendien kunnen Pilates-oefeningen worden aangepast voor verschillende niveaus en fysieke behoeften. Een ervaren instructeur kan matoefeningen en / of de uitrusting juist instellen en helpen geleidelijk aan kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Als er sprake is aanzienlijk overgewicht, kan men kiezen voor het starten via een privéles. Dit zal de instructeur in staat stellen om de beste aanpassingen en hulpmiddelen te vinden. Het zal ook helpen om de instructeur de lessen op maat voor te bereiden en de persoon op het gemak te stellen met de oefeningen.

Een opmerking over Pilates-workouts: u zult veel horen over het intrekken en aantrekken van uw buikspieren. Als er sprake van extra buikomvang, lijkt het alsof er niets gebeurt. Dat is geen probleem. Men zal het kunnen voelen, en een ervaren instructeur zal de effecten van de workout herkennen, zoals het wordt weerspiegeld in hoe men beweegt tijdens een oefening.

 

Pilates en gewichtsverlies

Ondanks onze nationale obsessie met gewichtsverlies, zal niet elke persoon met plus size willen of hoeven af te vallen. Pilates is echter een goed hulpmiddel om gewicht te verliezen. Voor de  beste resultaten voor gewichtsverlies, combineer dan  Pilates met cardiotraining en een geschikt dieet voor gewichtsverlies.